01 april 2006

Det var det hele værd

Vores rejse har absolut været noget af det bedste vi har oplevet og vi kan vist alle klart anbefale den måde at bruge sin orlov på.

Det har været dejligt at være sammen hele familien. Vi har da været spændte på, hvordan det nu skulle gå med at være så tæt sammen så længe – det er vi ikke lige vant til. Men det er gået over al forventning. Og at få så mange oplevelser sammen er helt sikkert noget vi vil kunne leve længe på.

Der er helt sikkert mange steder i verden, der er rigtig spændende, når man har så god tid, som de tre måneders rejse har givet os. Men vi har bestemt ikke fortrudt rejseruten.

Hawaii var fantastisk fordi vi kom lige fra det kolde jule-vejr i Danmark til sol og strand. Og at Nikolaj fik lært at snorkle gjorde oplevelserne på Big Island endnu mere fantastiske. Der var fantastisk flotte fisk og det var en drøm, der gik i opfyldelse, da vi svømmede sammen med de store havskildpadder.

Fiji var et fantastisk stop ”tæt på paradis” på den lille (og dyr) ø Treasure Island, hvor vi boede i en hytte lige ned til stranden.

New Zealand var ikke uden grund rejsens hovedmål. Det er som om alverdens natur er samlet i lille skala her. Tropiske regnskove, grønt bakkelandskab, gyldne strande, vulkaner og kogende søer, bjerge med gletsjere og vandfald – og alt sammen utrolig nemt at nå frem til. Alle mennesker burde ganske enkelt besøge New Zealand mindst én gang i deres liv! (Men helst ikke på én gang for en fanastisk ting var også, at mange af oplevelserne havde man stort set for sig selv.)

Australien er præget af de store afstande, så her skulle vi nok have haft en del længere tid for rigtig at få landet ”ind under huden”. Men specielt dyrelivet er imponerende (både til lands og til vands). Og turen i hulerne i Buchan var også helt uforglemmelig.

Singapore blev et tropisk varmt men hyggeligt afbræk inden hjemrejsen.

Alle steder har været nemme at besøge med børnene – gode overnatningsmuligheder, ingen fare for malaria m.v. Det har været optimalt for at alle kunne slappe af og nyde rejsen.

Børnene har affundet sig næsten eksemplarisk med rejseform, aktiviteter og vores sære luner. Det har ikke givet særlige problemer at rejse med dem.

Jonas har ganske givet nydt at være sammen med både mor, far og storebror døgnet rundt. Og så er der sket utrolig meget med ham undervejs; Han er begyndt at kravle – og han var endda så streng, at nu hvor Jakob holder barselsorlov med ham, så vælger han naturligvis at kravle for første gang, mens Jakob er ude for at handle. Han har fået otte tænder, så hans smil er helt anderledes. Han spiser alt, rejser sig op ad alting, leger i vandet og meget mere. Ja, der sker meget på tre måneder og det har været en fornøjelse at kunne følge det tæt.

Nikolaj har helt sikkert også nydt rejsen. Han er vokset rigtig meget – ikke så meget fysisk men i udholdenhed og modenhed. Efter en måned på farten kunne han være med til at vandre en hel dag i bjergene, han udforsker og eksperimenterer og så er han for alvor blevet en vandhund. På vores vandreture har Nikolaj oftest være at finde i front med en pind i hånden og enten synge eller fortælle historier for sig selv. Og så er han (for det meste) en god storebror. Han og Jonas har haft det rigtig godt sammen, selv om Nikolaj nogle gange glemmer, hvor lille Jonas er og er lidt for voldsom.

En af de sidste dage på rejsen spurgte Jakob ham, hvad han helst ville opleve igen. Svaret kom hurtigt:
1. vandrutsjebane
2. hotel med swimmingpool
3. snorkle og bade

Hvis vi skal forsøge at lave en prioritering af de bedte oplevelser er det nu nok:
1. snorkle med skildpadder og fisk (og med Nikolaj)
2. gletsjertur med helikopter og til fods
3. ”bjergbestigning” i Fiordland
4. vandretur og bade ved vandfald i Fiji
5. de flotte drypstenshuler ved Buchan

Og naturligvis at være sammen hele familien om alle de oplevelser.

Men vi er i hvert fald alle enige om, at det har været en rigtig god rejse!

Ingen kommentarer: