21 februar 2006

Haj-dræberne

Vi fandt en død haj i dag. Nej, vi slog en haj ihjel i dag. Næhh, vi kæmpede mod en hel flok hajer og slog dem alle ihjel.

Dagen begyndte roligt på campingpladsen i Dunedin. Vi kørte nordpå i retning mod Christchurch, hvor autocamperen skal afleveres om to dage. På vejen holdt vi ind ved Moeraki Boulders. Et mærkelig naturfænomen. På et kort stykke – ca. 100 meter – på stranden ved Moeraki ligger nogle kæmpestore sten, der er helt runde – nogle af dem nærmest glatpolerede kuglerunde. Det ser besynderligt ud. Nikolaj syntes, at man så dem bedst fra oven, så han asede og masede sig op på de fleste. Vi andre undrede os bare over dette fænomen. Nogle få af ”kuglerne” var flækket og nærmest hule inden i.
Nå, men på vej hen til de runde sten kom vi lige forbi en død haj, der lå på stranden. Jakob kaldte Nikolaj hen for at se den. ”Åhh, sejt far. En haj. Jeg nåede slet ikke at se, at du slog den ihjel.” Mens vi fortsatte hen ad stranden, begyndte Nikolaj på en lang historie om den døde haj. Til at begynde med var det jo Jakob, der havde slået den ihjel. Og så kom Nikolaj i tanke om, at han ”også en gang havde slået en død haj ihjel”. Faktisk var det ikke en død haj, men en ret vild haj, han havde kæmpet mod. Og snart havde han – med lidt hjælp fra sin gode ven Nicolas – vundet over en hel flok hajer. Da vi kom tilbage forbi den døde haj, siger Nikolaj henkastet: ”Se far. Der er den haj, jeg har slået ihjel.” Ja sådan kan historier jo udvikle sig.


Vi ville egentlig have været nået et godt stykke op nordpå, men da vi kom forbi en pingvin-koloni ved Oamaru, blev vi der for at se pingvinerne komme hjem fra dagens jagt. De kommer ved 8-9 tiden, så vi havde god tid til både at spise og lege. Desværre er alle gader i byen så stejle, at uanset, hvor vi holdt rutsjede tallerkenerne ned ad bordet og Jonas faldt hele tiden, når han kravlede, så det var ikke så sjovt at lege. Nå, men vi kom ud til pingvin-kolonien – også ”yellow-eyed penguins” – og vi fik set nogle komme i land og deres unger der tog i mod dem på stranden. Det var så men lige så godt som den tur med guide et par dage i forvejen.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Jeg kunne godt tænke mig at se en pingvin! eller måske bare et billede.