23 januar 2006

Afslapning

Efter to dage med kørsel fra morgen til aften blev den længste tur i dag de ca. 5 km. til det nærliggende Hakuru Falls. Et flot vandfald – men ikke helt det samme som at have et vandfald "for sig selv", som vi havde på Fiji, hvor vi badede under vandfaldet.

Ellers har dagen stået på afslapning. Der er langt retur til Auckland i morgen, hvor vi får autocamperen og også skal nå lidt videre sydpå. Det er også tydeligt, at der er foregået rigeligt de sidste par dage, så børnene nyder at være herhjemme.

Jonas kan få lov at eksperimentere videre med at kravle. Det veksler lidt mellem 2-3 kravleskridt og så noget "møven sig frem" på maven. Han er også begyndt at rejse sig op ad alt muligt.

Nikolaj har fået lov at se en film. Vi kom i tanke om, at vi helt glemte fredagsslik i sidste uge, så på vej hjem fik han lov at købe slik og sætte sig hjem foran en tegnefilm. Favoritten p.t. er Mulan, som vi har med på en lille DVD-afspiller.

Det blev endda til to film for mens Mette sov og Jakob var ovre med vasketøj, så startede han selv lige den næste film. Nogle gange skal frækhed jo belønnes, så det fik han lov til. Det er heller ikke meget fjernsyn han får set – her er jo hverken børnetime eller Disney-sjov. Men det er nu ikke noget han savner. I hvert fald hører vi ham aldrig plage om at se film, selv om vi har DVD-afspiller med. Det eneste han plager om er at spille spil med os. Favoritten lige nu er uno. Men det er nu rigtig hyggeligt.

Sen eftermiddag gik vi en tur i Paihia. En lille – meget turistpræget – by. På et tidspunkt siger Nikolaj, at han skal tisse og han og Jakob går ind på en restaurant for at låne et toilet. Nikolaj har vist travlt, for mens Jakob spørger en tjener efter toilettet, har Nikolaj allerede hevet bukserne ned. Han blev noget sur over, at hele restauranten grinede af ham :-)

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Afslapning i København foregår på ski i godt med sne, is og mínus 5 grader dagtemp. Vi havde ellers planlagt en lille sviptur til varmere strøg - Rom - 10 grader - men blev sammen med mange tusinde andre fanget i Kastrup lufthavn - overisede fly! Så det blev til 12 timer i kold lufthavn - tur til Rom udsat på ubestemt tid :-(
Vi nyder i stedet jeres rejsebeskrivelser....de varmer :-))

Anonym sagde ...

I lægger vel vejen forbi Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu ?

Eller bare forbi Dannevirke ?

Anonym sagde ...

Undskyld, dette ufuldstændinge navn kan I jo ikke finde vej med. Det rigtige er
Taumatawhakatangihangakoauau- otamateaturipukakapikimaunga- horonukupokaiwenuakitanatahu.
Hvilket kan oversættes sådan (med mindre variationer i stavemåden)
taumata: brow of a hill
whakatangihanga: music making
koauau: flute
a: of
Tamatea: the name of a famous chief
turi pukaka: bony knees
piki maunga: climbing a mountain
horo: slip
nuku: move
pokai whenua: widely travelled
ki: to
tana: his
tahu: beloved

The brow of the hill where Tamatea, with the bony knees, who slid and climbed mountains, the great traveller, sat and played on the flute to his beloved.