04 januar 2006

Kinderoverraskelsen: Det er jo hele tre ting...

Det har været en begivenhedsrig dag. Jakobs ryg driller desværre stadig. Det betød, at vi lod bilen stå og kiggede nærmere på omgivelserne omkring os. Det gav Nikolaj (og os andre) mindst tre herlige overraskelser:

For det første spiste vi morgenmad med udsigt over vandet – og vigtigere; udsigt til swimmingpoolen. Nikolaj kunne slet ikke spise morgenmad for at komme hurtigt i poolen.

For det andet så vi havskildpadder. Poolen ligger, så man har udsigt over havet. Og mens vi var der, så vi fem havskildpadder kravle op for at sole sig på en lille klippeø lige ud for os. Jakob vadede ud mod dem. Man må komme ret tæt på, hvis man ikke generer dem, så det var spændende. Man må dog naturligvis ikke røre dem, men at sidde to meter fra en stor havskildpadde er altså også rimelig imponerende.

For det tredje er her et herligt område at snorkle i. 50 meter fra hotellet kan man vade lige ud i et mylder af farverige fisk. Nikolaj var igen helt vild og efter lang tid måtte vi tvinge ham op ad vandet fordi han rystede af kulde og havde blåfrosne læber. Vandet bliver nemlig rimelig koldt, når bølgerne kommer ind langt ude fra. Vi var alle imponerede, men helt klart mest Nikolaj, der hele tiden havde hovedet under vandet, mens han ivrigt snakkede gennem snorkelen. Det er dels umuligt at forstå og dels er det svært uden at få vand i munden, så han hostede og spruttede også en del gange. Det var fantastisk at snorkle rundt med ham, mens han ivrigt pegede på flotte doktorfisk, sommerfuglefisk, kuglefisk og mange andre arter vi ikke lige kender. Længere ude var der kraftig strøm, så her kommer Nikolaj ikke med ud – han svømmer nemlig bare selv af sted, hvis han bliver optaget af nogle fisk, så man skal have en hånd i ham. Længere ude er fiskene større og vi så bl.a. store papegøjefisk og lange trompetfisk.


Da Nikolaj havde fået varmen tog vi lige en tur i poolen igen – og igen. I alt nåede han vist i vandet fem gange i dag. Oppe på værelset er der karbad. Det nåede han også lige to gange i dag – den ene gang sad han og Jakob og læste historie derude. Han får nok snart svømmehud mellem fingre og tær.

Ingen kommentarer: