10 januar 2006

Fiji - Treasure Island

De første to dage på Fiji tilbragte vi i en hytte lige ned til stranden på en lille ø med palmer omkranset af hvide sandstrande. Næsten et lille paradis.

Vi ankom til Fiji ved 6-tiden om morgenen. Selv på denne tid var der velkomstkomite med sang i lufthavnen. Vi skulle tilbringe de næste to dage på en lille ø - Treasure Island - i en hytte lige ud til stranden. Så her ville vi selvsagt gerne hurtigt ud til. Vi agerede rige turister (det var vi også indtil vi betalte for opholdet på Treasure Island) og chartrede en speedbåd derud.

I bedste turiststil blev vi mødt af en gruppe ansatte på øen, der afbrød deres tjans med strandrensning for at synge en velkomstsang for os. Der var fantastisk service fra starten. Vi fik en hurtig rundvisning på øen (den er ikke større end, at det var klaret på 10 minutter). Turen sluttede ved vores hytte, hvor al vores bagage i mellemtiden var blevet båret til.

Det var bare fedt, at vi kunne få hytten så tidligt - vel omkring kl. 8 om morgenen. Ti minutter senere var vi på stranden og i vandet. Hytten ligger som sagt lige ud til stranden og 10 meter ude i havet er der koralrev med masser af fisk, så de næste par timer lå vi og plaskede rundt med masker og snorkler. Ingen skildpadder men nye fiskearter i.f.t. Hawaii. Da det er en lille ø og dermed relativt få besøgende skal man ikke ret langt fra kysten før koralrevene er ganske levende og ubeskadigede.

Efter badeturen pakkede vi ud og efter en god barbecue frokost holdt vi "afslapning" i middagsheden. Igen sender vi en taknemmelig tanke til opfinderen af airconditioning for her er endnu varmere end på Hawaii - det er en rigtig fugtig varme. Herefter var det tid til en tur i poolen.

Aftensmaden kunne vi nyde med udsigt til vandet og solnedgangen.

Men selv om det er tæt på, så findes paradis altså ikke i denne verden. Ud over, at Skt. Peter næppe opkræver samme takst pr. overnatning, så var tornen i øjet her; myg. Specielt Mette vækker stor begejstring hos myggebestanden på øen, der levede rigtig godt af hende. Vi fik derfor også god brug for det myggenet, som vi havde med til børnene. Over den store seng i hytten var der heldigvis allerede myggenet.

Ingen kommentarer: