07 marts 2006

En brændende dag på Bondi Beach

Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel. Der var vel omkring 30 grader varmt, så i dag var strandvejr. Vi tog derfor til Sidneys badestrand nummer ét; Bondi Beach. Det er en flot strand – lidt a’la Waikiki Beach på Hawaii. En lang og bred sandstrand med plads til tusinder af strandgæster. Der var da også allerede mange, men der var plads nok.

Nikolaj og Jakob sprang hurtigt ud i bølgerne. Men kun ganske kort for pludselig skreg Nikolaj op og tog sig til foden. Han skreg, at det brændte, så vi var hurtigt klar over, at det nok var en ”bluebottle” – den australske hidsige udgave af en brandmand. Nikolaj havde fået trådene ind mellem tæerne, så det tog desværre Jakob lidt tid at få dem alle af. Jakob brændte sig kun lidt på fingrene, da han fjernede trådene, så det er svært at beskrive, hvordan det føles, men Nikolaj skreg af smerte, så det var tydeligt, at det gjorde meget ondt. I livreddernes vagttårn havde de heldigvis både masser af vand til at skylle de sidste rester af og is til at komme på foden. Men hverken isterningerne på foden, isvaffel eller historier om guldgraverne hjalp meget den første halve time, men så blev det heldigvis bedre. Livredderne fortalt også, at han bestemt ikke bare skabte sig. Det gør virkelig ondt, men går heldigvis hurtigt over – hvis man da ikke har haft hele kroppen indfanget af de brændende gopler for så kan det være dødeligt. Efter en hård time var det overstået og Nikolaj kunne næsten ikke mærke det mere.

Livredderne fortalte, at der jævnligt var bluebottles ved stranden, men at de tjekker den flere gange hver dag. Det var ellers flere uger siden, der sidst havde været besøg af de uønskede strandgæster. I dag var der altså så bare smuttet nogle igennem alligevel. Samtidig med Nikolaj var der nemlig også en anden dreng, der blev brændt. Mette havde begravet den bluebottle, der brændte Nikolaj og livredderne var nede og tjekke stranden efter og sætte advarselsskilte op. Vi blev en halv times tid på stranden, men ingen af os havde rigtig lyst til at bade lige ud for skiltet om bluebottles, så vi tog hjem efter at have tilbragt det meste af tiden ved Bondi Beach i livredder-tårnet. Da vi kom op til bilen, faldt Nikolaj i søvn inden vi overhovedet havde nået at starte.

Efter en lur og en tur i badekarret var Nikolaj helt frisk igen, så vi gik en eftermiddagstur i Sydney og sluttede i Chinatown, hvor vi spiste aftensmad.

Ingen kommentarer: