08 marts 2006

Mobiltelefon og internet i Australien

Vi har tegnet et australsk mobilabbonnement i dag, så nu kan vi fanges på 0061 (0) 438477561 – man skal vist ikke ringe nullet fra udlandet.

Jakobs mobilnummer virker ellers også her, men da det er et KL-abonnement er den kun med som nødtelefon. Og da vi jævnligt bruger at ringe lokalt her i Australien, så er det lettere og billigere med et australsk taletidskort. Jakobs mobilnummer er derfor sjældent åbent, men I kan sende sms til den (eller til det australske nummer for den sags skyld).

Til forskel fra New Zealand er der faktisk god mobildækning, hvor vi har været indtil nu i Australien.

Til gengæld er der ikke samme adgang til internet. Det var godt nok kun i Auckland, at det var rigtig billigt at være på nettet i New Zealand, men der var internetcafeer alle steder. Og da vi har den bærbare med, kan mails og bloggen skrives på forhånd, så det tager ikke lang tid på nettet.

Her i Australien er der meget længere mellem internetcafeerne – selv i Sydney er der langt imellem dem og det er dyrt (5-7 $ i timen). Ja, værten på motellet vi var på i Liverpool – en forstad til Sydney – kiggede underligt på mig, da jeg spurgte om internet. Det mente han nu ikke man brugte mere. Og så pegede han på mønttelefonen, der i øvrigt var en gammeldags drejetelefon, som ikke engang kunne bruges til at ringe via telekort.

Ingen kommentarer: