18 marts 2006

Som en fisk i vandet

Dagen var stort set ligesom den foregående på Daydream Island.

Vi begyndte med stor morgenmadsbuffet. Da vi var så mætte, at vi kunne trille derfra, var det tid til fiskefodring. I dag var det nogle store fisk, der skulle have mad. Nikolaj fik igen lov at fodre dem, men han blev noget forskrækket da en fisk, der var større end han selv (en barramundi, der er en meter lang og vejer omkring 20-30 kilo), stak hovedet op og tog maden med et højt knald fra kæberne, der smækkede sammen. Et øjeblik troede vi nær, at ”håndfodring” skulle forstås meget bogstaveligt :-)

Efter at have sundet sig lidt var Nikolaj parat til at lege med lagunens store rokke ”pancake”, som han klappede på snuden. Det var en stor brun rokke, der var halvanden meter bred.

Jonas faldt i søvn under fiskefodringen, så vi skyndte os ned for at snorkle. Jonas blev efterladt i sin klapvogn på stranden, mens vi andre tre hoppede i vandet.

Det var helt perfekt i dag. Dels var det fedt at være ude sammen alle tre og se fiskene sammen – det er noget andet end bare at komme ind og fortælle om, hvad man har set. Og dels kunne vi bedre tage Nikolaj med længere ud – sikkerhedsmæssigt er det i hvert fald rart at være to om ham, når vi tager længere ud end lige ved strandkanten. På den tid af dagen var der vel 3-5 meter dybt. Ca. 20-30 meter fra land var der mange forskellige koraller, store blå muslinger, forskellige søanemoner, kæmpe søpindsvin med meter lange pigge og meget andet spændende liv. Og så var der stimer af farverige og kæmpestore fisk. Vi svømmede midt i stimer af papegøjefisk, der er op til en halv meter lange, trompetfisk og skrigende gule kirurgfisk. Og en masse andre vi ikke kender navnene på. Jakob dykkede ned og helt tæt på en stor ”angelfish”, der er lige så flot som navnet antyder.

Det var næsten ligesom at få lov at være en fisk, for når man havde ligget i vandet lidt tid, så var fiskene slet ikke bange, snarere nysgerrige, så man kunne svømme midt i stimerne, se dem spise og gemme sig mellem korallerne, rode i bunden eller bare svømme rundt mellem hinanden. Helt fantastisk! Eneste mangel var, at vi ikke fik set Nemo og Dory i det vilde – men de var da at finde i øens egen koral-lagune.

Der var også tid til en tur i poolen og vandpistolkamp, selv om det blev en kort fornøjelse for kampen endte hurtigt i en dyst mellem Mette og Jakob og Jakob ødelagde den ene vandpistol i forsøget på at vriste den fra Mette.

Ingen kommentarer: