22 marts 2006

Tæt på dyrene

Vi er ved at indse, at vi nok slet ikke når til Cairns – og i hvert fald ikke ud i områderne omkring Cairns, hvor vi bl.a. havde glædet os til at se krokodiller oppe ved Daintree.

Vi besøgte derfor Billabong Sanctuary i dag. En dyrepark lidt lige som Lone Pine Koalapark ved Brisbane, men med færre koalaer og flere andre australske dyr. Der var bl.a. mulighed for at komme tættere på mange af dyrene og personalet fortalte meget om de forskellige dyr og deres levevis. Det var en god måde at lære noget om dyrene og opleve dem helt tæt på, men også meget ”show-agtigt”.

Vi fik lov at holde og klappe en vombat og hilse på koalaunger – de er godt nok søde. Nikolaj fik lov at holde en pytonslange. Der syntes han selv, at han var ret sej. Vi fik også meget af vide om de australske slanger – bl.a., at 9 ud af 10 af verdens mest giftige slagter lever i Australien. Og ud af de ca. 190 slanger, der findes i Australien, er de 89 giftige. Men de fleste giftige slanger er heldigvis ret sky. Desværre er det næsten umuligt at se forskel på dem, så reglen må vist generelt være at holde sig fra slanger.

Og det blev bedre endnu. Sammen med Jakob fik Nikolaj lov at holde en krokodille – ikke en stor, men alligevel. Det gjorde det ekstra sjovt bagefter at se krokodillefodring. Dyreparken har nemlig rigtig store krokodiller. De største var 4,5 meter lange og vejede 6-700 kilo. Det lød næsten så højt som pistolskud, når de snappede kæberne sammen efter maden. Samtidig med krokodillefodringen fortalte dyrepasseren en hel masse om krokodiller. Bl.a. om myten om krokodillen som den store menneskeæder. Gennem de sidste knap 200 år er under 40 mennesker blevet dræbt af krokodiller. Men mindst lige så pudsigt; når de store saltvandskrokodiller fanger et ordentligt måltid mad – f.x. en bøffel – kan der gå helt op til et år før den behøver at spise igen!

Da vi kom hjem, var der god tid til en tur i poolen. Nikolaj springer jo bare i vandet. Det har Jonas opdaget, så det sjoveste han ved, er nu at sidde på kanten og kaste sig ud i vandet til en af os.

Stemningen er lidt præget af, at vi gerne snart vil finde ud af, hvordan vi kommer videre. Jakob kontaktede RACQ om vejforholdene. Vejen til Cairns er stadig lukket og forventes tidligst åbnet lørdag frokost. Det er noget sent, for vi skal med et fly fra Cairns søndag middag. Jakob ringede derfor til Gouda – hvor vi har vores rejseforsikring – og hvis ikke vejforholdene er bedre i morgen, har de (Benny) indvilget i at dække ekstraomkostningerne til ændrede/andre flybilletter. Så nu skal vi nok komme videre til Singapore på den ene eller anden måde.

Ingen kommentarer: