20 marts 2006

En forbier...

Cyklonen ud for Queensland blev opgraderet til en kategori fem 5 storm lige inden den ramte kysten. Det vil sige dent kraftigste stormvejr, naturen kan byde på. Men heldigvis for os drejede den lidt nordpå og det kraftigste centrum af stormen ramte et par hundrede kilometer nord for Townsville, hvor vi befinder os. Stormen er ca. 300 kilometer i diameter, så vi fik den også lidt at mærke her, men ikke noget voldsomt – det er ”bare” som en kraftig dansk storm med masser af vand. Det er vist mest grene, affaldscontainere og den slags, der er blevet taget af vinden her.

I nyhederne kan vi se, at det er gået noget værre til længere nordpå, hvor huse, træer og biler er væltet rundt. Men heldigvis indtil nu uden dødsfald.

Men der er en meget speciel stemning her. Der er stadig ikke så mange varer på hylderne i supermarkedet, nogle af gaderne står under vand og alle snakker kun om stormen. Der er militærkøretøjer og redningskøretøjer overalt. Premierministeren har udtalt sig om stormen på tv og hele denne del af Queensland er erklæret som katastrofeområde. Den slags har vi vist ikke prøvet i Danmark.

Selv om stormen ikke ramte Townsville, er hele byen lukket. Vi ville have brugt dagen i byens akvarium, men der var også lukket helt ned.

Nu er vi spændte på, at følgerne gøres op. Vejene op til Cairns er i hvert fald lukkede i dag – flere steder står hovedvejen under en halv meter vand. Forhåbentlig bliver vejen hurtigt åbnet, for vi skulle da meget gerne se at komme op mod Cairns, hvor vi gerne ville nå at opleve lidt, inden vi skal flyver derfra den 26. marts.

Ingen kommentarer: