25 marts 2006

Magnetic Island og Townsville igen

Vi brugte dagen på stranden på Magnetic Island. Vejret var dejligt; sol fra en skyfri himmel. Det kostede Mette og Jakob en lettere solskoldning for selv her efter tre måneder med mest sol og sommer, så kan vi stadig ikke helt tåle solen, når den brænder stærkest. Nikolaj havde heldigvis sin stingersuit på hele tiden, så han fik ikke sol. Og Jonas nåede aldrig ud af tøjet før han alligevel var våd, så han fik lov at bade med tøj på.

Det var stadig helt umuligt at snorkle, fordi vandet var for oprørt med mange sandpartikler og tang. Men det var dejlig varmt. Specielt da det blev ebbe og vandet på få minutter sank næsten en halv meter. Der blev en indsø tilbage, hvor vandet hurtigt blev dejlig varmt. Vi kunne se efter, at der ikke var ”stingers” og så kunne Jonas plaske sikkert rundt.

Vi mødte i øvrigt nogle andre danskere her. Dem har vi ellers ikke mødt mange af. De kom endda fra Vanløse og den ene bar i øvrigt det smukke navn Jakob :-) De var strandet i Townsville ligesom os. De havde været på vej ud på en flerdagstur til Great Barrier Reef, da alle både blev kaldt hjem på grund af cyklonen, så de var også noget skuffede. De skulle tilbage og tage turen igen nu, men var ikke helt sikre på, hvor godt det ville blive. Over 2000 kilometer af havet fra den nordligste spids af Australien og et godt stykke ned er blevet rørt så meget rundt af cyklonen, at der kan gå uger før vandet er rigtig klart igen.

Efter at have daset på stranden kunne vi lige overkomme at gå op til hotellet og i poolen. Det var vi så længe, at vi kun nåede halvdelen af den vandretur, som vi ellers ville have brugt eftermiddagen på inden vi skulle have færgen tilbage til Townsville.

Ingen kommentarer: