08 marts 2006

Farvel til Sydney

Vi pakkede bilen fra morgenstunden, men lod den stå i parkeringskælderen ved hotellet, mens vi gik en tur til ”Australien Museum”. Et udmærket – men ikke storslået – museum, der udstiller den australske natur – udstoppede koalaer, kænguruer m.v., en flot fotoudstilling og et sjovt rum med skeletter. Museet har også en stor udstilling om Australiens geologi med flotte mineralsten og (en kopi af) verdens største guldklump. Der var også nogle interessante rekonstruktioner af nogle af de uddøde dyrearter – bl.a. en kæmpekænguru og den kæmpestore diprotodon, der får selv en bjørn til at ligne en mus. Nikolaj syntes, at det sjoveste var insektsamlingen med biller og store edderkopper. Men det var nu vist mest fordi Mette syntes, at de var ulækre.

Der var også en mindre afdeling om Australiens oprindelige befolkning – aboriginals. Den var nu ikke særlig stor og beskrev hovedsageligt deres tragiske møde med de europæiske koloniherrer og ikke meget om deres oprindelige levevis. Det havde specielt Jakob ellers håbet.
Efter museumsbesøget spiste vi madpakker i Hyde Park og gik derefter tilbage til vores bil for at komme ud af byen inden eftermiddagstrafikken for alvor begyndte. Vi boede heldigvis få hundrede meter fra tilkørslen til Harbour Bridge, der er hovedtrafikåren ud af byen nordpå, så det gik rimelig nemt. Vi nåede godt 250 kilometer nordpå, inden vi gjorde holdt for natten i Bulahdelah i en gammel og meget slidt hytte på en campingplads – men i det mindste kostede den også kun 40 $.

Ingen kommentarer: