27 marts 2006

Singapore

Det lykkedes ikke Nikolaj helt at få omstillet de to timers tidsforskel fra Cairns, så han vågnede ved seks-tiden, selv om han var gået de to timer senere i seng. Han og Jakob begyndte derfor dagen med en spadseretur i det noget mennesketomme Singapore.

Vi er rigtig kommet til tropisk klima. Fugtig hede og regnvejr prægede den første dag i Singapore. Men heldigvis gør det ikke så meget, for vi brugte det meste af dagen på shoppingtur på hovedstrøget ”Orchard Road”. Langs med vejen ligger kæmpestore indkøbscentre på rad og række – og selvfølgelig alle sammen med aircondition.

Det var nu jævnt kedeligt til at begynde med for de fleste forretninger åbnede først ved ellevetiden. Men så kom der også fart på. Øverst oppe i indkøbscentrene ligger de mere fashionable butikker. Men flere steder er kældrene fyldt med op til 50 forskellige små elektronikforretninger. Vi var på jagt efter et nyt digitalkamera, men da det eneste vi egentlig for alvor savner er mere zoom, bed vi på at købe en zoom-linse til kameraet i stedet, så det nu har 6x zoom. Ikke helt så meget, som vi ønskede, men da vi helst heller ikke vil have et kamera, der fylder meget mere end det vi har, er det lidt vanskeligt. I hvert fald, hvis det skal tage lige så gode billeder som vores Canon.

Om vi gjorde et godt køb må tiden jo vise, men vi fik vist ikke pruttet prisen langt nok ned for sælgeren så lidt for glad ud, da vi gik. Vi endte med at give 260,- Singapore $ (ca. 900,- kr) for en tele- og en vidvinkellinse (prisen begyndte ved 800 $). Zoomen er vi godt tilfredse med indtil nu, men vidvinklen giver nu kun en ret begrænset fordel.

Vi endte med at bruge over fem timer på Orchard Road, så vi var trætte i benene, da vi kom hjem til hotellet. Efter en pause på hotellet gik vi ned i en af de mange ”foodcourts” og spiste. Det er en samling af 5-10 forskellige små asiatiske spisesteder. Vi endte med at købe vores mad fem forskellige steder; et sted solgte retter med and, et andet sted med kylling, et tredje sted solgte svinekød, et fjerde stod for at sælge drikkevarerne og et femte for at sælge frugt til dessert.

Ingen kommentarer: